Треће полувреме

Published on 10/17,2010

Након заседања по хитном поступку, ФСС је, макар декларативно, сву одговорност пребацио на неодговорнст Италијана,
Како је речено, ФСС је испунио све своје обавезе, обавестио УЕФА-у, италијанску полицију и на време упозорио на могућност нереда.
Е сад.. Ако се добро размисли, мора се признати да није тако лако рећи истину. Шта је истина? Да ли је то плод само нереда, или прецизно планирана и још боље изведена акција?
Забрињава податак да је у једној Италији могуће тако лако унети, не само пиротехничка средства, већ и озбиљнији алат који сече жице као да су од путера! Истовремено, сећамо се, на стадиону " Црвене Звезде ", одавно се уноси право, најстварније могуће, ватрено оружије, и пуца се, као на Дивљем Западу. Шта се то догодило са фудбалом?

Да ли је могуће да је, због невероватне количине новца који се обрће у тој сфери, почело одигравање утакмица и пре судијиног звиждука? А све зато што навијачи више нису навијачи, већ је и то постало озбиљно запослење, са све радним стажом? Најнереалнија сцена се догодила када је " најватренији " Србин у Ђенови, тетоважама прекривен Иван Богданов, познат као " Ића Ултрас ", након хапшења ( у пртљажнику аутобуса ) већ имао ангажованог адвоката. И то не било ког. Италијана. Кренула су патетична саопштења, рушење " Толета " и шта све не, али...
Како након овакве бруке гледати фудбал и даље? 


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me