Хулигани дивљају и у Пољској

Published on 01/11,2011

Замислите пољану, далеко од било какве цивилизације. Или привида исте. Само обична - пољана. Са једне стране 100-тинак младића са карактеристичним обележајима припадност, истих боја, попут униформе.
Са друге стране, иста ситуација, али друге боје. Комбинација боја, чиста комбинаторика зарад различитости је једино што разликује ове младиће. Али данас, у њиховом бекству, то је једино што је важно. И довољно.
Навијачке туче у Пољској и Русији одувек су се сматрале за најсуровије. Није се тражила позорност обичног грађанства, налик на њихове колеге из Западних земаља - по многима, прави хулигани су на Истоку. Обрачун који ће уследити је сам по себи циљ. Нема посебног разлога - навијају за супротан тим, а навијати значи бити и овде када затреба да се слава клуба велича након туче која може потрајати прилично. И са стравичним последицама.
Ипак, овог пута, 40-ак километра од града Лођ, где су се они окупили, полиција је успела да стигне на време, растера хулигане и сачува неколико живота који ће већ следећом приликом поново бити под знаком питања. Непатворена суровост реалности.


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me