Хулиганизам у Европи

Published on 12/05,2010

Претпоставима да рат изгледа овако:
200 наоружаних људи несметано маршира кроз град, сви се склањају и моле Бога да страшна маса само прође. И пролази, пролази, међутим, ипак негде иду. Изазивају страх. Они то осећају, и због тога се осећају попут Богова, неустрашиво и праведно, јер шта год да они ( Богови ) одлуче, то ће правда бити.
А сада стварност - 200 наоружаних младића одлучила је да нападне стадион Црвене Звезде! Ни мање, ни више!
Без обзира на све околности које су могле да доведу до овакакве мобилизације међу навијачким струјама, у питању је срамни догађај који чак ни не изазива толику амплитуду у јавности, нити је пропраћен попут случаја " Ђенове ".. Наша брука, рекло би се, у нашем дворишту.. Комшије могу мирно да спавају.
А како ћемо ми?
Када се хулигани понашају толико безобразно да, наоружани секирама, нападају једно велико здање, малтретирају службенике који само раде свој посао, шта ћемо ми? И даље да се скривамо и да их чекамо да прођу?
И други актери случаја " Ђенова " имају проблема. Леће, клуб који готово сигурно испада из прве лиге, има многих проблема, а сада је то све постало мнооого личније. Десетак " навијача " посетило је тренинг-камп овог фудбалског тима, и онда " наредило " одбрамбеном играчу Сулејману Дијамантеу да скине мајицу. Пошто је он то одбио, покушали су то сами да учине, све време вређајући га по расном основу. Он је, иначе, пре Лећеа играо за Бари, што се сматра великим грехом у овим ( мутним ) водама.. Навијачко лудило тресе Европу, толико, да смо сви помало огуглали.. Са тиме у вези, чини се добром одлуком да се светска првенства одрже у Русији 2018 и Катару 2012...


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me